BIZIT 23

Direktor sektora za razvoj baterija Apple prelazi u Volkswagen

Ahn Soonho, šef razvoja za baterije kompanije Apple, najavio je svoj prelazak u Volkswagen gde će nastaviti da se bavi razvojem baterija ali za električna vozila.

automobil

Ove informacije su se pojavile na LinkedIn profilu Ahn Soonho što ukazuje da je on već sada u novoj kompaniji. Apple je u samo nekoliko meseci ostao bez dva direktora, dok su obojica prešla u automobilsku industriju. U septembru je Apple napustio šef projekta Daga Filda koji je otišao u Ford Motors.

Ahn Soonho je u Apple kompaniji bio od 2018. godine. Angažovan je na razvoju baterija koje će se koristiti ne samo u mobilnim telefonima i laptopovima već i u električnim vozilima koja su u razvoju. Do sada je poznato da Apple planira da lansira električno vozilo sa naprednom baterijom do 2024. godine. Izvesno je da se Apple automobili neće pojaviti 2024. godine. Jedan od velikih problema i jeste baterija. Apple je sa CATL-om i BID-om, kineskim kompanijama, sklopio ugovor o zajedničkoj saradnji. Obe kompanije su trebale da kreiraju lanac snabdevanja i proizvodnje baterije. Međutim, Apple je insistirao da kompanije rade na teritoriji SAD-a i da isključivo rade za Apple. Obe kompanije su odbile ove uslove.

Pročitajte i:  Apple dodaje pomoć na putu preko satelita na iPhone

PCPress.rs Image

Volkswagen je izjavio da planira izgrađnju šest fabrika baterija širom Evrope do kraja decenije. U tome vide prednost u odnosu na Teslu ali i druge kompanije koje žele da vladaju tržištem električnih vozila.

Sasvim je jasno da je baterija jedan od ključnih momenata kada je u pitanju električno vozilo. Kompanije se već utrkuju da dođu do stručnjaka i resursa. Napuštanje kompanije nisu komentarisali ni Apple ni Ahn Soonho, ali ni Volkswagen.

Izvor: US. News

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,