Top50 Glas publike

Direktor Uber-a u pregovorima sa londonskim vlastima

Novi direktor Uber-a Dara Kosrovšahi izrazio je žaljenje zbog ranijih grešaka te transportne kompanije, nekoliko dana pošto su vlasti Londona odbile da joj obnove licencu i saopštio da je spreman da učini sve što je u njegovoj moći kako bi nastavili saradnju. “Nećemo biti savršeni, ali ćemo vas saslušati, nameravamo da budemo dugotrajni partneri sa gradovima u kojima pružamo usluge, i poslovaćemo uz pokornost, integritet i strast”, naveo je direktor Ubera.

PCPress.rs Image

Naime, Londonska uprava za transport (TfL) saopštila je prošle nedelje da Uber neće moći da organizuje prevoz na ulicama Londona kada mu istakne licence 30. septembra. Tfl je u obrazloženju odluke naveo da ukida licencu zbog Uber-ovog pristupa u prijavljivanju teških kriminalnih prekršaja, kako stiče medicinske sertifikate, kao i zbog toga što je regulatornim telima onemogućio pun pristup svojoj aplikaciji za pametne telefone.

Još uvek nisu precizirani rasporedi za razgovore, ali ovo je vrlo pozitivan razvoj događaja za Uber. Kompanija je od izbacivanja iz jednog od svojih glavnih tržišta na globalnom nivou došla do pregovora sa vladom o mogućnostima da zaista ostane u Londonu za nekoliko dana.

Pročitajte i:  Uber robotski taksi stigao u Las Vegas

Uber organizuje prevoz u mnogim svetskim gradovima preko aplikacije na pametnom telefonu. Često je jeftiniji od regularne taksi službe, ali ga prate mnoge kontroverze, između ostalog, da su vozači koji rade za njega, umešani u seksualne napade.

Izvor: Vox

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,