Top50 Glas publike

Direktor za kriptovalute odlazi iz Facebooka

David Marcus odlazi jer se Facebook-ovi kripto planovi suočavaju sa neizvesnom budućnošću.

PCPress.rs Image

Šta će biti sa digitalnim novčanikom?

David Marcus, dugogodišnji izvršni direktor Facebook-a koji je nadgledao kritične planove kompanije za kriptovalute, napušta kompaniju. Marcus će se povući iz kompanije krajem 2021. godine napisao je u svojoj objavi na Facebook-u.

Bivši izvršni direktor PayPal-a prvi put se pridružio Facebook-u 2014.godine. Vodio je Messenger četiri godine pre nego što je napustio tu poziciju da bi pokrenuo Facebook-ov blockchain odeljenje. Od tada, on je nadgledao dugo problematične planove za kriptovalute, kao i druge proizvode za plaćanje kao što je Facebook Pay.

„Iako i dalje ima dosta toga da se uradi neposredno nakon postizanja bitne prekretnice sa lansiranjem digitalnog novčanika koji nosi naziv “Novi”, ja ostajem strastven kao i uvek u pogledu potrebe za promenom u našim platnim i finansijskim sistemima. Moja preduzetnicka DNK me skoro svako jutro zaredom navodi da nastavim to da ignorišem””, napisao je Markus.

PCPress.rs Image

Marcus, je proveo poslednje dve godine pokušavajući da unapredi „Novi“, digitalni novčanik za kriptovalute. On je najavio „mali pilot“ za testiranje novčanika u SAD i Gvatemali ranije ove godine.

Pročitajte i:  Donald Tramp se vraća na Facebook i Instagram

Digitalni novčanik je pokrenut bez podrške za Diem, kriptovalutu ranije poznatu kao Libra, koju je Marcus suosnivao. Taj projekat, koji je sada nezavisan od Mete, više puta je odlagan zbog odbijanja regulatora i zvaničnika širom sveta.

Vesti o testiranju digitalnog novčanika izazvale su momentalnu reakciju poslanika koji su pozvali kompaniju da zaustavi testiranje, pozivajući se na otkrića uzbunjivača.

U svom postu na Facebook-u, Marcus je rekao da su „godine koje su bile posvećene digitalnom novčaniku bile vođene misijom i najviše intelektualno stimulisane,“ tokom njegovog rada u kompaniji. Takođe je dodao, da planira da uzme malo slobodnog vremena pre nego što počne da „ponovo gradi nešto novo i uzbudljivo“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,