BIZIT 2022

Discord će se integrisati u PlayStation mrežu

Ne tako davno pojavile su se glasine koje su sugerisale da su Discord i Microsoft u pregovorima gde je Microsoft očigledno bio zainteresovan za preuzimanje kompanije. Imalo je puno smisla zašto bi Microsoft mogao biti zainteresovan, pogotovo jer je Discord poznat kao platforma koju igrači koriste za komunikaciju, pa preuzimanje i integrisanje njihovih usluga u Xbox platformu ima smisla.

PCPress.rs Image

Ovim pregovorima je došao kraj gde Discord i Microsoft navodno nisu mogli da postignu sporazum. Međutim, ako vas zanima kako bi integracija Discord mogla izgledati na konzoli, Sony ima odgovor. To je zato što je kompanija objavila da je sklopila novo partnerstvo sa Discord-om gde će usluge kompanije biti integrisane u PlayStation Network počev od 2022. godine.

Prema Sony-jevoj najavi: „Zajedno, naši timovi već uveliko rade na povezivanju Discord-a sa vašim društvenim i igračkim iskustvom na PlayStation Network-u. Cilj nam je da približimo iskustva Discord-a i PlayStation-a na konzoli i mobilnom uređaju od početka sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno.“

Pročitajte i:  Nova zlonamerna kampanja “lovi” Discord tokene i podatke o kreditnoj kartici

Moguće je da bi Microsoft i Discord na kraju mogli da postignu sličan sporazum bez nužnog uključivanja akvizicije, ali za sada se čini da će Sony imati prednost.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,