Disney pravi rimejk Robina Huda iz 1973. godine

Disney je očigledno rešio da napravi rimejkove većine svojih hitova iz prošlih vremena. Posle filmova Lion King, Mulana i Aladina, na red je došao i animirani film Robin Hud, iz 1973. godine. Ovaj animirani film ići će kao ekskluziva na njihovoj platformi Disney+.

rimejk robina huda

Platforma ne prestaje sa novim ekskluzivama

Kao i kod filma Lion King, u novoj verziji Robina Huda, Disney će likove predstavljati kao antropomorfne, i to kroz formu mjuzikla. U originalnoj verziji filma, poznati lopov Šervuda je lisica, dok je njegova banda sačinjena od drugih životinja. Mali Džon će biti crni medved, šerif iz Notingema vuk, Tuck kao jazavac, a princ Džon lav.

U ovoj produkcijskoj kući već razmatraju različite strategije kao da objavljuju filmove na striming platformi Disney+. Težiće se da platforma bude sačinjena od ekskluzivnog materijala koje će korisnici moći da gledaju samo na njoj i nigde drugde. Za sada im u ovome ide dobro, s obzirom na to da su skoro premašili 50 miliona pretplatnika, zahvaljujući lansiranju u Velikoj Britaniji, Indiji, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Austriji i Švajcarskoj.

Pročitajte i:  Echo uređaji dobijaju Disney AI asistenta

Sve ovo se poklapa i sa epidemijom Korona virusa koja je primorala veći deo svetske populacije da ostane u svojim domovima u poslednjih mesec i po dana, kako se ne bi zarazili. To je drastično uticalo na povećanje broja korisnika različitih vrsta striming platformi za zabavne sadržaje, između ostalog i kod Disney+.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,