Disney+ sakupio 50 miliona pretplatnika za pet meseci

Disney+ nije imao puno problema sa privlačenjem publike sada kada je završena prva faza. Disney je otkrio da njegov striming servis sada ima preko 50 miliona pretplatnika za pet meseci od pokretanja.

PCPress.rs Image

Međunarodna ekspanzija igrala je značajnu ulogu, kao što možda pretpostavljate. Pored evropskih lansiranja, prošlonedeljnim lansiranjem u Indiji dodato je još osam miliona. U tome im je pomoglo dodavanje na postojeći Hotstar servis u zemlji, međutim to svakako nije mali podvig.

Najveći test nakon godinu dana

Iako kompanija nije dublje objašnjavala svoj rast, postoji nekoliko verovatnih faktora. The Mandalorian i njegova baza obožavatelja nesumnjivo su pomogli, mada su mnogi originalni sadržaji servisa još uvek mesecima daleko. Višegodišnja ponuda, relativno niske standardne cene i promocija kompanije Verizon takođe su osigurali da se mnogi korisnici obavežu na duže vreme. Naravno, Disney+ ima luksuz dobrog portfolija koji uključuje Fox, Marvel, Pixar i sve stvari vezane za Star Wars.

Najveći test može doći nakon godinu dana. Mnogi korisnici u godišnjim planovima će morati da odluče da li je vredno nastaviti sa uslugom, a do tada će katalog ekskluziva biti dovoljno velik da pruži jasniji osećaj šta mogu da očekuju. Nije izvesno da će doći do strmog pada (beba Yoda), ali Disney-ev rani uspeh nije zagarantovan da će se nastaviti.

Pročitajte i:  Echo uređaji dobijaju Disney AI asistenta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , ,