Dizni XD od septembra u Srbiji

Disney-HD-in-Serbia Kanal "Dizni XD" biće uskoro lansiran u Srbiji, saopštio je zastupnik "Diznija" u našoj zemlji "Markon AG".

Program namenjen prvenstveno dečacima uzrasta od šest do 14 godina emitovaće stare i nove igrane i animirane filmove, kao i serijski program. "Dizni XD" emituje se u SAD od februara ove godine, a u Srbiji će zameniti postojeći dečji kanal "Jetix". Kompanija "Dizni" vlasnik je 98 dečjih i porodičnih kanala, koji se emituju u 167 zemalja na 32 jezika.

Disney Channels Worldwide obuhvata 98 dečijih i porodičnih kanala dostupnih u 167 zemalja na 32 jezika. Ovi TV kanali često se sreću pod raznim zaštićenim imenima poput Disney Channel, Disney HD, Toon Disney, Playhouse Disney, Disney Cinemagic…

U Srbiji je Disney Channel zastupljen kod operatera PTT KDS na engleskom jeziku, ali zastupnici kažu da će se Disney XD razlikovati jer će biti lokalizovan, a kolažni program će, pored igranih i animiranih serija i filmova, prikazivati i sportske sadržaje realizovane u saradnji sa kanalom ESPN , takođe namenjene navedenom uzrastu, a vrlo brzo i neke popularne lokalne sadržaje.

Zanimljivo je da skraćenica XD ne znači da će program biti emitovan u visokoj definiciji, kako biste možda pomislili “na prvu loptu”, a predstavnici kažu da će najmlađi gledaoci već sami pronaći prigodan prevod skraćenice “XD”.

Izvori: Mondo i Politika

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: