BIZIT 2022

Dobavljači komponenti za iPhone X svedoče o smanjenoj potražnji

Dok analitičari izveštavaju o velikom porastu u potražnji kada je iPhone X u pitanju, izvori bliski lancima snabdevanja kompanije Apple tvrde nešto sasvim drugo.

PCPress.rs Image

Prvi talas prodaje, koji se dogodio odmah nakon lansiranja novog modela, je završen, te se osećaju posledice nedostatka zaliha onih komponenti koje su komplikovane za proizvodnju. Upravo zbog toga se došlo do zaključka da su zahtevi za iPhone X modelom daleko manji nego što su dobavljači komponenti, te Apple, predviđali.

Naime, potražnja ključnih komponenti se ne podudara sa predviđanjima stručnjaka iz kompanije, što ukazuje na to da bi Apple mogao da smanji ciljanu isporuku za iPhone X tokom prvog tromesečja 2018. godine. Izvori ističu da su narudžbine za iPhone X komponente tokom novembra bile manje za 30% nego što se ranije predviđalo.

Prognozira se da će isporuka telefona za januar i februar biti slična kao u novembru, ali da će se u martu osetiti veliki pad, budući da korisnici čekaju jeftinije iPhone modele, koji će podržavati iPhone X dizajn.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: