Dodeljeni KAKTUS-i 2016!

Marketing mreža nagradila je sinoć organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na drugom po redu nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 135 projekata.

kaktus-1-mala
Kampanja #CrazyEnoughToChangeTheWorld agencije No Ordinary Agency osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, kao i Grand PrixIntegrisana kampanja godine. McCann Beograd, drugi put za redom, osvojio je priznanje Agencija godine, dok je kompanija Strauss Adriatic proglašen Oglašivačem godine. Kampanja “Dobro jutro Džezveri” agencije Leo Burnett i kompanije Strauss Adriatic osvojila je nagrade u kategorijama pojedinačnih radova – TV i Radio. Istoimena agencija osvojila je nagradu i u kategoriji Event za kampanju “Jelen nefiltrirano pivo” Apatinske pivare. U kategoriji Pojedinačni radovi – Print nagrada je pripala agenciji Publicis Beograd i Mreži organizacija za decu Srbije (MODS) za kampanju “Nasilje nije igra”.
Najboljom BTL kampanjom proglašen je “Telenor Xmass 3 in 1 Credit Card” agencije FCB Afirma za klijenta Telenor banku, dok je agencija New Moment New Ideas Company osvojila priznanje u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju “Run For Peace”. Projekat “Fanta uvrnuta flašica” agencije Executive Group i kompanije Coca-Cola odnela je pobedu u kategoriji Social Media.
McCann Beograd nagrađen je za dva projekta u kategorijama Mobile za aplikaciju “ARt – najveća virtuelna izložba svih vremena” i u kategoriji Profitna integrisana kampanja za “Lav kokice” Carlsberg Srbije. Ove godine najboljim Viralnim videom proglašen je projekat “Jaffa Fešta” koji potpisuje agencija Popular Bruketa & Žinić OM za klijenta Jaffa Crvenka.
Priznanja u kategorijama pojedinačnih radova – Content marketing i Direktni marketing osvojila je agencija Pioniri Communications za kampanje “IDEA – Voće i povrće” (klijent: Mercator S) i “Novogodišnji poklon koji je putovao godinu dana” (klijent: Findomestic banka). Agencija Homepage i NVO Just Out nagrađeni su u kategoriji Digital za kampanju #JustOut #Manasija2015, a agenciji Ovation BBDO pripalo je priznanje za najbolji Outdoor za kampanju “Šta vas boli?” rađenu za kompaniju Pharma Swiss.
Članovi Žirija dodelili su nagradu i agencijama Direct Media, Fusion Communications i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka za projekat “I ja se borim” u kategoriji Neprofitna integrisana kampanja. Ove godine najbolja Inbound integrisana kampanje je kampanja Eurobanke i agencije Represent Communications “Mančester u Beogradu”.
Druga po redu nacionalna dodela godišnjih nagrada KAKTUS 2016 izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade, koje se dodeljuju u 21 kategoriji, konkurisalo je čak 37 agencija i preko 40 oglašivača.

Pročitajte i:  YouTube završio sa eksperimentom prikazivanja velikog broja uzastopnih reklama

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu www.kaktus.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,