ASUS ROG Flow

Domaći hosting za svetski kvalitet

Novo pojačanje u kompaniji Mainstream je Jelena Opačić, koja na poziciju direktorke prodaje i marketinga donosi višegodišnje iskustvo u prodaji upravo cloud hostinga, glavnog Mainstream‑ovog proizvoda.

pcbiz 06-Jelena-Opacic-02Poznavaoci domaćeg Web tržišta dobro poznaju našu sagovornicu kao osobu koja je među prvima prihvatila i uspešno savladala nezahvalan zadatak promocije jedne nove i našem tržištu do tada nepoznate usluge – cloud hosting‑a. Od početka ove godine ona je deo Mainstream tima, pa smo porazgovarali sa njom o aktuelnoj ponudi i planovima ove kompanije.

Na tržištu hosting usluga vlada velika konkurencija. Zašto bi se neko odlučio baš za Mainstream?

Naša ideja je da na jednom mestu ponudimo sve što je potrebno za pokretanje i održavanje jednog Web sajta, od pouzdanog i fleksibilnog hostinga, preko zakupa domena, do dodatnih usluga kao što je formiranje virtuelnog data centra, i da tako privučemo potencijalne korisnike. O kvalitetu našeg dosadašnjeg rada dovoljno govori činjenica da se na Mainstream‑ovim serverima trenutno nalazi 7 od 10 najposećenijih domaćih Web sajtova, među kojima su blic.rs, b92.net, novosti.rs, telegraf.rs, smedia.rs, burek.com, kupujemprodajem.com i limundo.com. Prevedeno u jezik brojeva, to je preko 25 miliona serviranih dinamičkih stranica dnevno, čime se generiše ukupan saobraćaj od 20 TB.

Pročitajte i:  Hosting - Temelj svake onlajn kuće

Šta je bilo potrebno da biste ispunili zahteve i osvojili poverenje ovih veoma posećenih sajtova?

Naša oprema se nalazi u tri data centra u Beogradu, međusobno povezana optičkim prstenom brzine 20 Gbps, a njihovu vezu sa Internetom obezbeđuju linkovi kapaciteta 14 Gbps, uz konekciju na centralnu tačku za razmenu saobraćaja u Srbiji i na Balkanu – SOX, što sve zajedno čini stabilnu i snažnu infrastrukturu namenjenu isključivo pružanju hosting usluga visokog kvaliteta. Svi data centri koje koristimo su opremljeni naprednim sistemima za neprekidno napajanje, klimatizaciju i protivpožarnu zaštitu, a ispunjavaju i visoke, Tier 3 zahteve za obezbeđenjem. Sve navedeno nam omogućava da garantujemo dostupnost naših servisa od 99,99%, što je presudni parametar za sve posećene Web lokacije. Pored napredne i pouzdane cloud hosting platforme, bazirane na Cisco mrežnoj opremi, Fujitsu serverima i NetApp storage rešenjima, izdvaja nas lokalna tehnička podrška, dostupna 24/7 i uvek spremna da interveniše i komunicira sa klijentima na srpskom jeziku. Naši inženjeri podrške konstantno nadziru čitav sistem i prosečno vreme reakcije na bilo kakav poremećaj je ispod pet minuta.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pionir u hosting uslugama

Koji su glavni aduti servisa kome ste dali ime mCloud?

mCloud poseduje konfigurator u kojem određujete resurse koji su vam inicijalno potrebni, a koji se kasnije iz korisničkog panela mogu lako menjati. Zajedno sa njima menja se i iznos koji plaćate na kraju meseca, pa nema bojazni da ćete plaćati više nego što vam je realno potrebno. Sa druge strane, ako postoji nagli skok posete, u samo par klikova možete dodeliti nove resurse vašem sajtu, što je još jedna od prednosti cloud hosting‑a. Pored izbora Linux ili Windows serverske platforme, kroz konfigurator možete aktivirati i neke od aplikacija, kao što su WordPress i Joomla CMS ili Magento e‑commerce rešenje. Sistem je veoma jednostavan i omogućava vam da svoj novi sajt pokrenete za samo desetak minuta, dakle sve što vam je potrebno je dobra ideja za posećen Web sajt – mi ćemo se potruditi da vam pomognemo da u njenoj realizaciji i uspete.

www.mainstream.rs

Vladimir Cerić

(Objavljeno u časpšisu PC#209)

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: