Doom i Doom II dobijaju widescreen podršku

Doom je igra koja jednostavno neće umreti nikada, bez obzira na to koliko puta ste uništili demone u njoj. Vlasnici i autori igre smatraju da je za 27. rođendan od nastanka igre pravi trenutak da igra dobije veliki broj značajnih nadogradnji.

doom dobija widescreen podršku

60 frejmova po sekundi, i 16:9 podrška za widescreen ekrane

Nakon što je odlučeno da igra dobije 60 FPS i dodataka o zajednicama koji su objavljeni u januaru, sada će Doom i Doom II dobiti i zvaničnu podršku za široke ekrane razmera 16:9. Prema zvaničnoj objavi, kompanija je zapravo modifikovala originalni Doom renderer tako da izvorno pruži 16:9 iskustvo, dajući igračima šire polje vidljivosti u originalnoj igri, umesto velikih ružnih granica koje su do sada bile slučaj.

Ovo će posebno biti korisno za korisnike konzola Nintendo Switch, iPhone telefona i Android verzije, i biće jasno vidljivo polje igranja. Što se tiče Androida, i Doom i Doom II dobijaju podršku za osvežavanje 90 Hz i 120 Hz. Za iOS i iPad Pro, osvežavanje će iznositi 120 Hz. Na verziji za računar biće implementiran FPS limiter. Čini se da se ovaj stari hit ponovo popularizuje, a da autori žele da iskoriste priliku i formiraju novu zajednicu ljudi koja igra ove dve igre.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: