BIZIT 2022

Dronovi pomažu u proceni štete od uragana Harvey

Dronovi već neko vreme nadleću Houston kako bi agentima osiguranja omogućili da procene štetu koju je naneo uragan Harvey. Budući da je državu Teksas zadesila količina padavina koja je nezapamćena u istoriji kontinentalne Amerike, većini oštećenih kuća je još uvek nemoguće pristupiti kako bi se procenila šteta. Smatra se da je obučavanje agenata osiguranja za upravljanje dronovima dobar potez, te da će tu veštinu moći da koriste u slučaju bilo koje prirodne katastrofe.

PCPress.rs Image

Kompanija Travelers Insurance već je obučila 65 agenata, a planira se da do 2018. godine taj broj poveća na 600. Ovo je dobra vest za sve osiguranike, budući da će na ovaj način čekanje na nadoknadu štete biti značajno skraćeno, te će im na taj način biti omogućeno da u rekordnom roku dobiju novac od države, te započnu radove na vreme.

Čini se da će, na žalost, agenti koji su obučeni za upravljanje dronovima biti prilično zauzeti u 2017. godini, budući da je posle Harvey-a usledio i uragan kategorije 5 – Irma, prilikom kojeg brzine vetra dostižu skoro 300 kilometara na sat, te stručnjaci očekuju velika razaranja.

Pročitajte i:  FAA je odobrila dizajn dronova za isporuku kompanije Matternet

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,