Drugi AFA Leadership Summit – Rodna ravnopravnost u tehnološki naprednom svetu

U eri digitalizacije rodna ravnopravnost u radnom okruženju stagnira, a muška dominacija u informatici i dalje povećava jaz između polova. Čak 57% poslova koje će odrađivati roboti i veštačka inteligencija u bliskoj buducnosti, danas pripada ženama, zaključak je ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Iz tog razloga, tema drugog AFA Samita, koji se održava od 31. oktobra do 02. novembra, će biti inovativni leadership u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom i u tom kontekstu ekonomsko osnaživanje žena, njihova profesionalna afirmacija i stvaranje društva jednakih mogućnosti.

PCPress.rs Image

Cilj ovogodišnjeg AFA samita je da istraži na koji način lideri vodećih industrija upravljaju promenama, kao i da istakne najveće izazove sa kojima se društvo suočava, te kako inovativne tehnologije mogu da doprinesu unapređenju poslovnog okruženja i razvoju ekonomije i privrede uz primene principa jednakih mogućnosti. Samit će biti otvoren 31. oktobra okruglim stolom u Radisson Collection Hotel, Old Mill Beograd, koji će se baviti temom osnaživanja žena kroz inovacije i tehnologiju. Moderator će biti Rina Bar-Tal, bivša predsednica Izraelske ženske mreže i članica Internacionalnog AFA advisory board-a.

Pročitajte i:  Google: Kontrola Android uređaja pokretima lica

Tokom drugog dana, 01. novembra, biće organizovani paneli na kojima će se govoriti o tome kako IT sektor može da doprinese povećanju rodne jednakosti u radnom okruženju ali i obrazovanju, o tome kako lideri korporativnog sektora upravljaju promenama i kako mogu da iskoriste svoj poslovni uticaj za rešavnje važnih društvenih pitanja, a jedno od njih je i rodna ravnopravnost. Panel posvećeni preduzetništvu će se baviti temom investiranja u tehnološke startapove i digitalizacijom, a prisutni će imati priliku i da čuju kako će tehološke inovacije transformisati zdravstveni sistem. Takođe, održaće se i panel posvećen finansijskom sektoru u kom je broj žena na rukovodećim pozicijama u porastu, a pored toga finansijski sektor je i branša koja će pretrpeti najveće promene pojavom Fintech i blockchain tehnolgije.

Na samom kraju, predstavnici domaćih poslovnih udruženja i asocijacija poput Kluba Privrednik, Udruženja SAM, AmCham razgovaraće o važnosti networking-a i uticaja koji ima umreživanje, imajući u vidu da je jedan od glavnih nedostataka i razlog  zašto su žene i dalje manje uspešne što su pokazala i brojna svetska istraživanja. „Dan posle“ to jest 02. novembar, rezervisan je i za radionice i coaching koji imaju za cilj razmenu ideja, znanja i iskustava sa gostima iz inostranstva kao i umrežavanje i promocija novih biznis ideja i lansiranje platformi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,