Drugo izdanje IT manifestacije Fabrika Znanja u Podgorici

U utorak, 24. septembra, u Podgorici je počelo drugo ovogodišnje izdanje IT manifestacije Fabrika Znanja, koja već treću godinu zaredom predstavlja jedan od najzapaženijih programa u okviru događaja „Otvoreni Dani Nauke“ na Univerzitetu Donja Gorica.

_DSC0306Fabrika Znanja je započeta 2009. godine na inicijativu kompanije ComTrade, a njena centralna ideja je da približi napredne tehnologije što većem broju mladih i na taj način stimuliše modernizaciju sistema obrazovanja i ubrzano usvajanje tehnoloških znanja. Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Republike Crne Gore, a uživa i podršku vodećih svetskih proizvođača hardvera i softvera.

Svečano otvaranje Fabrike Znanja počelo je u 12 časova u prisustvu brojnih javnih ličnosti i predstavnika elektronskih i štampanih medija. Prisutnima su se obratili Ministarka nauke prof. dr. Sanja Vlahović, rektor Univerziteta Donja Gorica prof. dr. Veselin Vukotić i direktor marketinga kompanije ComTrade Ljubomir Ristić. Govornici su se osvrnuli na značaj uvođenja novih tehnologija u nastavni proces i poželeli mladim generacijama da preuzmu ulogu nosilaca društvenog razvoja na svim poljima.

U dosadašnjem toku projekta, preko 12.000 mladih je imalo priliku da se iz prve ruke upozna sa najnovijim trendovima u svetu tehnologije, dok saradnja sa školama i nadležnim institucijama u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori predstavlja održiv model partnerstva između privatnog i javnog sektora.

Ove godine, planiran je organizovan dolazak oko 1000 učenika i 1000 studenata iz Bara, Bijelog polja, Budve, Cetinja, Kolašina, Nikšića i Podgorice, koji će u okviru programskog dela imati priliku da slušaju predavanja pripremljena od strane istaknutih IT profesionalaca i prilagođena uzrastu i nivou predznanja slušalaca.

Pripremljene i prezentacije beogradskog Centra za promociju nauke i Inovacionog centra za tehnologiju, institucija koji su ključni partneri ovogodišnje Fabrike Znanja.

Detaljnije informacije o događaju i njegovoj istoriji, možete pronaći na zvaničnoj veb stranici www.fabrikaznanja.com.

Facebook komentari:

Tagovi: ,