BIZIT 2022

DuckDuckGo razvija sopstveni browser

DuckDuckGo, kompanija koja je poznata po mašini za pretraživanje koja brine o privatnosti korisnika, želi da proširi polje svog delovanja. Trenutno im je u fokusu razvoj desktop browser-a koji će vaše kompletno web iskustvo zadržati samo za vas.

duckduckgo

Podrazumevana robusna zaštita privatnosti

CEO kompanije, Gabriel Weinberg, najavio je da će njihov browser imati podrazumevano uključenu robusnu zaštitu privatnosti, i da korisnici neće morati, kao kod nekih drugih browser-a, da „kopaju“ po skrivenim opcijama da bi se zaštitili.

Operacije koje se tiču privatnosti biće drastično pojednostavljene. Na primer, browser će posedovati „Fire“ dugme koje će jednim klikom omogućiti brisanje istorijata otvorenih stranica, sačuvanih podataka, kao i gašenje svih otvorenih tabova. Interfejs će takođe biti veoma jednostavan, bez ikakvih nepotrebnih opcija koje poseduje većina sadašnjih browser-a. To će mu omogućiti da bude i veoma brz, a prva testiranja ukazuju da je već sada „značajno brži“ od Chrome-a.

DuckDuckGo browser je trenutno u zatvorenoj beta fazi za macOS, ali se naglašava da se ubrzano radi i na Windows verziji. Za sada ne postoje informacije o tome kada bi ovaj browser mogao da postane javno dostupan.

Pročitajte i:  Prate vas putem e-pošte. Evo kako da to zaustavite

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,