Top50 Glas publike

Duolingo i Twitch udruženi pomažu u učenju novih jezika

Nećete morati da se oslanjate na snimljene video zapise ako želite da naučite novi jezik putem online strimova. Duolingo i Twitch pokreću program Duolingo Verified Streamer koji će prikazati strimere koji koriste svoje kanale za podučavanje novih jezika. Neki od njih mogu da koriste Duolingo lekcije u svojim strimovima, a drugi će promovisati upotrebu drugih jezika u oblastima kao što su kulinarstvo, putovanja i drugim situacijama iz stvarnog života. Takođe će vas ohrabriti da vežbate lingvističke veštine kroz ćaskanje na četovima.

PCPress.rs Image

To znači da će Twitch strimeri moći da kreiraju strimove u kojima će gledaoce podučavati novom jeziku. Ovo je korisno u poređenju sa statičnim lekcijama na kanalima kao što su prethodno snimljeni video zapisi, audio knjige ili drugi audio zapisi. To je zato što ćete tokom striminga moći da stupate u interakciju sa svojim „učiteljem“ i da dobijete povratne informacije i pomoć kako budete savladavali gradivo. Takođe učenje će se više bazirati na razgovoru što bi moglo da bude od koristi ako želite da putujete u novu zemlju i želite da naučite nekoliko fraza koje će vam pomoći.

Pročitajte i:  Twitch sve bolji u blokiranju mladih korisnika

Svaki strimer u programu će biti smešten na Duolingo-vom glavnom Twitch kanalu, kao i na pod-kanalima posvećenim određenim jezicima. Takođe će imati i brendirane značke. Početni program će biti usredsređen na „core“ jezike kao što su engleski, francuski, arapski, kineski i španski, ali će se proširiti i na više jezika i strimera.

Do sada je imenovano 12 učesnika. Svi znaju engleski, ali uče ili su savladali barem još jedan jezik. Neki (kao što su Kairi, Kitty i TaikiGG) su konvencionalni gejming strimeri, dok su drugi (kao CJayride i Toastie202) fokusirani na iskustva iz stvarnog sveta. Još uvek nećete naći direktno edukativne kanale, ali ovo bi moglo da se pokaže kao dobra motivacija ukoliko tradicionalne lekcije nisu sasvim dovoljne.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,