Dva Google LG televizora na CES-u

Kalendarski prvi sajam potrošačke elektronike je CES, koji se početkom januara održava u Las Vegasu, a već se mogu čuti najave onoga što će na CES-u 2013 biti predstavljeno.

LG_LG Google TVTako je kompanija LG saopštila da će upravo na ovom sajmu predstaviti nove modele Google televizora, sa oznakama GA7900 i GA6400.

LG, koji je izradio i najnoviji model Nexus telefona u saradnji sa kompanijom Google, kaže da je dizajn unapređen, a da su poslednja verzija Google platforme i redizajnirani LG Magic Remote Qwerty daljinski upravljač značajno poboljšali efikasnost glasovnog pretraživanja i korišćenja brojnih opcija koje donose ovi modeli.

Tu je i ažurirani Smart Home servis, koji omogućava jednostavniji pristup VoD (Video on Demand) funkciji, YouTube aplikaciji i ostalim Smart sadržajima.

Za one koji vole igre, tu je preinstalirana OnLive aplikacija, koja, prema rečima iz LG-a, televizor pretvara u igračku platformu.

Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment, rekao je da ovi televizori kombinuju Android operativni sistem sa pogodnostima 3D i Smart tehnologije kompanije LG Electronics, što zarezultat daje „sveobuhvatni sistem za kućnu zabavu oličen jednostavnošću“.

Pročitajte i:  Google bi mogao da u 2022. godini predstavi svoj prvi pametni sat

(Photo: LG)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,