Top50 Glas publike

Dva meseca kasnije: Windows 11 nije gotov

Windows 11 se pojavio pre skoro dva meseca, a i tada je bilo očigledno da je još uvek u izradi. U međuvremenu je dobio nove opcije, ispravljene su i mnoge greške, ali nova verzija operativnog sistema i dalje nije završen proizvod.

PCPress.rs Image

Nakon dva meseca ažuriranja Windows 11 i dalje nije savršen, kao što uostalom nije ništa drugo na ovom svetu. Od operativnih sistema se ipak očekuje više nego od ostalih stvari od kojih zavisi moderan život, budući da utiču na sve od privatnog do poslovnog života. Greške tako nisu dobrodošle, posebno ako se radi o novom proizvodu koji bi morao da bude bolji od prethodnika.

Najveći broj ažuriranja se fokusirao na rane Windows 11 probleme, te na dodavanje funkcija koje su u skladu s onim što je Microsoft prvobitno najavio. Tako su s novembarskim ažuriranjem popravljene greške koje su pogađale novije AMD Ryzen procesore, posebno one s većim brojem jezgara.

PCPress.rs Image

Stigla su i brojna druga rešenja, koja su se pozabavila problemima od komplikacija u taskbaru, do nevolja sa štampačima. Tu su i neke kozmetičke intervencije, pa je „plavi ekran smrti“ ponovo poplaveo, iako se planiralo da s Windows 11 verzijom postane tamniji.

Pročitajte i:  Kako koristiti Windows Sandbox na Windows 11

Uprkos brojnim popravkama neke funkcije i dalje nedostaju, poput dark moda za Paint, ažuriranja za aplikacije Media Player i Your Phone, te drugih manje ili više važnih rešenja. Kada se sve sabere i oduzme, čini se da će korisnici još neko vreme sačekati savršen Windows 11, što i nije tako strašno – i Windows 10 se suočavao s brojnim nevoljama dok se nije navikao na nas.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,