BIZIT 2022

Dva nova Apple filma sa vukovima i slonovima

Apple je potpisao ugovor za dva filma: animirani i dokumentarac, a oba filma su namenjena porodicama. “Elektronski gigant je stekao prava na Wolfwalkers, animirani film Cartoon Saloon-a”, objavio je režiser filma, Tomm Moore na svom Twitteru.

PCPress.rs Image

Film prati mladog lovca, Robina koji odlazi u Irsku sa savojim ocem da bi se otarasili čopora vukova, koji se smatraju demonskim. Robin spašava život lokalnoj devojci Mebh, koja otkriva svet Wolfwalkers-a i postaje ono što su došli da unište.

Apple je stekao prava i za film The Elephant Queen, čija će premijera biti ove nedelje na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu. Režiseri filma su Victoria Stone i Mark Deeble, a narrator Chiwetel Ejiofor. Radnja filma je fokusirana oko majke-slonice po imenu Athena koja je prisiljena da sa porodicom napusti svoju teritoriju i daje sve od sebe da ih zaštiti.

Apple je iskazivao TV ambicije, ali do sada nije odradio ništa konkretno na tom pitanju.  Međutim, potpisali su ugovore sa zvezdama kao što su Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, M. Night Shayamalan i Steven Spielberg. Njihova rastuća lista filmova uključuje Little Voice i Dickinson, komediju insirisanu životom Emily Dickinson. Međutim, još uvek se ne zna gde će se ovi filmovi prikazivati i da li će ih biti u bioskopima.

Pročitajte i:  Američka antimonopolska kancelarija pridružuje se argumentima u žalbi Apple

Kompanija ima plan da potroši oko 1 milijardu na nov filmski sadržaj ove godine. Apple je i ranije imao dokumentarce za Apple Music i iTunes, ali Wolfwalkers i The Elephant Queen su prvi filmovi filmovi u saradnji sa svetskim video timom.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,