ePlaneta

Dva nova Samsung Series 7 računara

U susret ovogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio dva nova Windows 8 računara.

samsung-series-7-chronosclosed.jpg.jpgSamsung Series 7 Ultra je laptop 13,3-inčnog full HD ekrana osetljivog na dodir, debljine 0,74 inča, sa Intel Core i5 ili i7 procesorom, AMD HD8570M grafikom, 256GB SSD-om, do 16GB RAM memorije i sa tri USB porta (od toga jedan USB 3.0). Samsung obećava do 8 sati trajanja baterije, a ovaj ultrabook ima podršku za 4G LTE.

Drugi predstavljeni računar je Samsung Series 7 Chronos, sa 15,6-inčnim full HD ekranom, Intel Core i7 procesorom, AMD Radeon HD 8870M grafikom i baterijom koja traje do 11 sati. Tu je i do 1TB storidža, a debljina računara je 0,82 inča.

Oba modela biće prikazana na sajmu CES 2013, sledeće nedelje u Las Vegasu.

Potpredsednik IT&Mobile Communications odeljenja u kompaniji Samsung Electronics, Dejvid Song, rekao je da je 2012. godina bila dobra godina za Samsungovo PC poslovanje, a da će tako nastaviti i u ovoj godini.

“U 2013. godini fokus ostaje na inovacijama kako bismo pravili proizvode koji se uklapaju u stil života naših korisnika, ali i ostaju u okviru Samsungovih standarda na polju dizajna i performansi. Novi Series 7 Chronos i Ultra proizvodi su samo dva primera onoga što možete očekivati tokom godine”, rekao je Song.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika
SBB

Tagovi: , , , ,