N Central domination

Dwarf Fortress: Igra koja je nastala samo iz donacija

Dwarf Fortress, delom simulacija u kojoj igrači grade i čuvaju svoj svet, a delom RPG, je video igra koju su još 2002. kreirali Tarn i Zach Adams. Prva verzija objavljena je 2006, a pažnju je privukla zbog toga što ju je kreirao tim od samo dva člana, te zbog toga što je završena samo uz pomoć donacija.

PCPress.rs Image

Igra se od marta 2019. sprema i za Steam, te Windows, a najpre zbog toga što su kreatori poželeli da pronađu i dodatne načine da monetizuju svoj proizvod. Od početka se sve zasnivalo samo na tekstu, a u februaru 2020. godine stiglo je ažuriranje kojim se zaokružio sedamnaestogodišnji rad na igri.

Igrači tvrde da su najbolji deo igre nasumično generisana čudovišta. Jedini način da se njihov izgled zamisli i razume bilo je iščitavanje opisa, ali Steam verzija dobija i grafiku, tako da će igrači svoje monstrume sada moći i da vide. Onima koji su navikli na ASCII prirodu igre sve još uvek izgleda nadrealno, a nedavno su se pojavile i ptice koje su takođe deo igre, te ilustracije koje se opisuju kao ozbiljna umetnost.

Pročitajte i:  Mafia: Stiže novi nastavak popularne igre

PCPress.rs Image

Sa pticama su došle i semenke, iz kojih se rađa flora, čime se upotpunjuje svet bizarnih čudovišta, a tu su i ozbiljni monstrumi, poput džinovske ptice Kivi, koja dolazi bez perja i kože, a kako bi uništila sve ono što je igrač sagradio.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,