Dying Light 2: Otvoreni svet za zombije

Igra Dying Light 2 najavljena je još daleke 2018, a za protekle tri godine se mnogo toga promenilo. Sada je konačno spremna, pa bi do zainteresovanih trebalo da stigne već u februaru 2022. godine.

PCPress.rs Image

Testeri su već mogli da uđu u Dying Light 2 univerzum, te za nekoliko sati ispitaju šta su developeri smislili. U pitanju je otvoreni svet sa zombijima, sličan prvom delu iz 2015. godine, ali se na prvi pogled čini da je igra više fokusirana na žive nego na žive mrtvace. Upravo bi zbog toga mogla da se izdigne iznad drugih zombi igara.

Igrač dobija ulogu Aidena, čiji je zadatak da istraži oblast “The City”. Upravo na tom mestu čovečanstvo ponovo oživljava, istina bez naprednih tehnologija. Zbog toga se ovaj novi svet opisuje kao „novi srednji vek“, ili „moderno mračno doba“. Junak je u potrazi za sestrom, a usput mora da preživi, ponekad i da se krije. Zbog toga ima više posla s ljudima. Iako zombiji i dalje lutaju okolo, fokus je na politici, etici u sukobima u doba krize.

Pročitajte i:  Besplatne igre: Trka kroz galaksiju bez dinara

Igra bi trebalo da izađe 4. februara, i to za PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, te PC. Ukoliko se ispostavi da su utisci stečeni tokom testiranja tačni, ovo bi mogla da bude potpuna novina kada su u pitanju igre sa zombijima.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,