Laptop leto 2022

Dyson patent: Prečišćivač vazduha u slušalicama

Proizvođač usisivača Dyson prijavio je patent za novi par slušalica, koje nisu tek obične slušalice, već sistem sa ugrađenim prečišćivačem vazduha. Kreatori tvrde da bi uređaj mogao da pomogne u borbi protiv zagađenog vazduha, posebno u gradskim sredinama.

PCPress.rs Image

U prijavi može da se pročita o slušalicama koje sadrže i filtere za vazduh, te o fleksibilnom delu koji se navlači preko usta, i koji lako može da se odloži kada se proceni da je vazduh bezbedan za disanje. Dyson je već poznat po prečišćivačem koji se koriste u zatvorenim prostorima, ali sada ide korak dalje, pa bi korisnicima mogao da ponudi i proizvod koji bi ih štitio na otvorenom. Budući da problem zagađenosti vazduha polako osvaja svet, sve je veća potražnja za nosivim uređajima koji filtriraju vazduh. Kako se tvrdi u prijavi za patent, slušalice mogu da prečiste do 1,4 litra vazduha u sekundi, a uz pomoć motora koji prave 12 hiljada okretaja u minuti.

PCPress.rs Image

Zaštitne maske postale su obavezan detalj u mnogim delovima sveta, a Dyson nije jedina kompanija koja planira da korisnicima ponudi i nosive uređaje, čija je zaštitna vrednost, kako se tvrdi, daleko veća. Tako je i kompanija Ao Air nedavno predstavila Atmos Faceware, koji košta 350 dolara i štiti bolje od običnih maski. Ostaje da se vidi hoće li Dyson patent ikada ugledati svetlost dana, i zabrinutima doneti čistiji vazduh i dobru muziku.

Pročitajte i:  Slušalice Dyson Zone koje pročišćavaju vazduh

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,