Dyson patentirao nosivi prečišćivač vazduha

Dyson ima dugačku listu prečišćivača vazduha, ali se, navodno, razmišlja o razvoju modela koji nije ni nalik onome što je do sada pravio. Prema pisanju Bloomberg-a, kompanija je podnela zahtev za patent za nosiv prečišćivač vazduha koji će služiti i kao par slušalica.

Nosivi prečišćivači vazduha postali su popularni, posebno u zemljama kao što je Kina, gde je zagađenost vazduha tolika da može da poveća šanse za dobijanje moždanog udara ili raka. Međutim, ovi gedžeti uglavnom dolaze u obliku ogrlica i, u nekim slučajevima, šalova ili maski.

Iako je Dyson još uvek poznat po usisivačima, proširuje i svoju liniju za prečišćavanje vazduha, s obzirom da je to profitabilan posao za kompaniju u Aziji. Bloomberg tvrdi da su operacije ove britanske kompanije u Aziji generisale skoro tri četvrtine prihoda u 2017. godini – iste godine njihov prihod je povećan za 40%, na 4,6 milijardi dolara. Dyson je odbio da potvrdi ili demantuje izveštaj, ali prečišćivač vazduha sa slušalicama verovatno nije izvan njihovih mogućnosti. Kompanija ipak stvara uređaje izvan svoje uobičajene linije, kao na primer ovaj napredni figaro za kosu nazvan Airwrap.

Pročitajte i:  Apple-ov patent može da zaštiti iPhone i iPad uređaje prilikom pada

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.