E-gimnazija: Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

Kada se pogledaju opremljenost, originalnost, kreativnost i postignuti rezultati, novosadska E‑gimnazija ubraja se među tri najbolje privatne srednje škole u celoj zemlji

prostor-5

Procene stručnjaka i poznavalaca obrazovnog sistema kažu da je ova škola znatno iznad proseka opremljenosti drugih škola u Srbiji i regionu, i da mnogo ulaže u digitalne projekte i rad sa svojim učenicima. Odlikuje je primena informacionih tehnologija u nastavi i komunikaciji profesora i učenika.

E‑gimnazija je gimnazija opšteg smera, osnovana je 2008. godine i do sada je izvela tri generacije maturanata. Nakon ove srednje škole, učenici mahom upisuju tehničke fakultete koje uspešno studiraju, ali ima i studenata na ekonomiji, pravu, poljoprivredi, turizmu, fiskulturi i medicini. Učenici generacije iz ove škole po pravilu budu i studenti generacije.

Ovu novosadsku školu pohađa 300 učenika u redovnoj nastavi, a svaki učenik ima svoj laptop koji nosi kući. Učenici ulaze u objekat sa otiskom prsta, kabineti su pokriveni audio i video IP nadzorom, profesori koriste Logitech Air miševe u radu dok šetaju učionicom, Web‑SMS sistem dozvoljava redovno obaveštavanje roditelja i učenika oko dešavanja u školi putem mobilnih telefona. Školski cloud sistem omogućava preuzimanje svih lekcija iz škole za bolesne učenike ili sportiste koji mnogo izostaju da bi mogli gradivo da obrade kod kuće. Svaki učenik ima svoju e‑mail adresu i lako komunicira s profesorima. U slučaju bolesti prave se konsultacije putem Skype‑a iz škole sa učenicima.

Pročitajte i:  COVID učionice: očekivanja vs. realnost

Uslovi za upis su: završena osnovna škola, odnosno položena mala matura; svedočanstva od petog do osmog razreda; ne primaju se učenici sa ocenama 1 ili 2 iz vladanja; učenici sa Vukovom diplomom imaju popust na cenu školarine; cena školarine iznosi 1.200 evra za školsku godinu. Sve informacije oko upisa mogu se naći na sajtu E‑gimnazije: www.e‑gimnazija.org.

Odziv učenika je takav da E‑gimnazija nema više mesta za prepis učenika iz drugih srednjih škola, a redovan upis vrši se za tri odeljenja prvog razreda. Škola je napravila i svoj drugi objekat, u kom radi vrhunska sportska akademija namenjena učenicima koji se aktivno bave sportom. E‑gimnazija je škola koja ima najbolji odnos cene i kvaliteta u pogledu troškova, ponude i kompletne usluge školovanja, a školarinu je moguće plaćati i na rate.

U okviru E‑gimnazije učenicima su dostupni fakultativni predmeti iz oblasti informacionih tehnologija: programiranje, grafički dizajn, internet, baze podataka, Android, AutoCad, video‑montaža itd. Za te predmete učenici na kraju školovanja, nezavisno od diplome, dobijaju stručni sertifikat o osposobljenosti. Ti predmeti nisu obavezni. Slogani ove škole su zato: Obrazovanje je snaga – snalažljivost je iluzija i Tvoj potencijal – naše angažovanje.

Pročitajte i:  Počele prijave za program za mlade talente kompanije Huawei Technologies

Sve informacije oko upisa mogu se naći na sajtu E‑gimnazije: www.e‑gimnazija.org.

Objavljeno u časopisu PC#231

Facebook komentari:

Tagovi: ,