BIZIT 2022

E-knjige prodavanije od štampanih

PCPress.rs ImageAmazon je u četvrtak, devetnaestog maja, objavio da prodaje više elektronskih knjiga nego štampanih u tvrdom ili mekom povezu. Tačnije, od prvog aprila prodaje sto pet e-knjiga na svakih sto štampanih knjiga. Besplatne knjige nisu uključene u taj zbir, koji bi u protivnom bio daleko veći.

Generalni direktor Amazona izjavio je kako se to dogodilo ranije nego što su se nadali. „Očekivali smo da će se to dogoditi jednog dana, ali nismo očekivali da bude tako brzo.“ Inače, Amazon prodaje štampane knjige već petnaest godina, a elektronske manje od četiri. Iz kompanije nisu hteli da otkrivaju tačne brojeve, ali su rekli kako su u ovoj godini prodali triput više knjiga e-knjiga nego u istom periodu prošle godine.

Popularnost elektronskih knjiga jedan je od najvećih pokazatelja uticaja tehnologije na kulturu. Zgodno je zameniti tešku, debelu štampanu knjigu, ili nekoliko njih, laganim e-čitačem, pogotovo ako idete na odmor. Međutim, mnogi još odbacuju novu tehnologiju zato što im je draže da drže pravu knjigu u rukama.

Pročitajte i:  Novi trejler za seriju Lord of the Rings

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,