VMware-vForum

EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera

Od 7. do 11. marta u Beogradu će se održati EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera. Manifestacija se održava na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu, a u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd.

mostPored takmičarskog dela, po prvi put biće organizovan i edukativni program kako bi se mladima pružilo dodatno obrazovanje na polju neformalnih veština i aktuelnih inženjerskih tema.

Ovo takmičenje je dobra prilika da studenti kroz timski rad primene teorijsko znanje na rešavanje konkretnog problema, i to u dve kategorije – timski dizajn i studija slučaja, navodi se u saopštenju.

Najbolje ekipe se kvalifikuju za učešće na Regionalnom inženjerskom takmičenju –EBECBalkan (Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Sofiji, odakle se pobednici šalju na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition) u Varšavi.

Što se edukativnog dela Dana Inženjera tiče, on će se odvijati kroz sledeće celine:

  • “Upoznaj budućnost” – Predstavljanje kompanija – Studenti će putem prezenatcija predstavnika kompanija i razgovora sa njima čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje. Pored toga biće organizovana predavanja na aktuelne teme iz oblasti inženjerstva, koja će držati eminentni stručnjaci.
  • “Probudi kreativnost” – Sajam nauke – Profesori i studenti sa Univerziteta u Beogradu će prezentovati svoje naučne radove i održati predavanja iz svojih oblasti, kako bi se promovisala inžinjerska dostignuća talentovanih studenata.
  • “Budi uspešan” – BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija itd. Dakle, želimo da pripremimo studente za buduće radno okruženje, a poslodavcima da obezbedimo kvalitenije buduće zaposleneDogađaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova, a ulaz je besplatan.

Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova, a ulaz je besplatan, a dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,