TrendMicro

EC3 i FireEye sarađuju u borbi protiv kompjuterskog kriminala

Početkom prethodne nedelje Europol je izašao sa saopštenjem da je njihov centar za visokotehnološki kriminal EC3 (European Cybercrime Center) potpisao memorandum o saradnji sa kompanijom za IT bezbednost FireEye.

 

FE_logo_cmyk

EC3 i FireEye sklopile su Memorandum o razumevanju (MoU) sa idejom da razmene znanje i iskustvo u oblasti kompjuterskog kriminala. Obe strane se nadaju da će na ovaj način doprineti efikasnijem otkrivanju IT prestupnika, boljoj zaštiti računarskih sistema, kao i prevenciji visokotehnološkog kriminala. Jedan od ciljeva ovog saveza je da se ublaže ili čak i spreče oni najveći hakerski napadi, koji dolaze od velikih kriminalnih organizacija ili pak tajnih timova različitih država.

Ovo je svakako dobar primer saradnje industrijskog sektora, koji je veoma stručan po pitanju otkrivanja IT prevara i Europol-a, koji je sa druge strane zadužen za sprovođenje zakona i privođenje prestupnika pred lice pravde. Iz kompanije FireEye navode da se vreste napada menjaju svakodnevno i da se nadaju da će ovom saradnjom čitav tim uspeti da bude korak ispred napadača. Takođe, na bilo koju uočenu pretnju EC3 će odmah reagovati, a u tome neće biti sam. Podršku može očekivati od stručnog tima iz kompanije FireEye u vidu informacija i direktnog praćenje uočene pretnje.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Uvodnik: IT bezbednost kao ključno pitanje
eFakture

Tagovi: