Echo uređaji dobijaju Disney AI asistenta

Amazon Alexa više neće biti sama na Echo uređajima. Uskoro će joj se pridružiti Disney brendirana ličnost koja će oživeti Disney junake kroz igre, priče pred spavanje, viceve, pesme…

disney

Hey Disney

Novi AI asistent na Echo uređajima pozivaće se sa „Hey Disney“. Ova komanda aktiviraće novog asistenta koji će koegzistirati sa Alexa asistentnom. Disney asistent je dizajniran da „otključa“ Disney zabavu. Očekuje se da će biti dostupan u toku sledeće godine. Biće preinstaliran u Echo uređajima u Walt Disney World hotelima, a ostalim korisnicima će biti dostupan za kupovinu kao dodatak za njihove Echo uređaje.

Za sada nije poznato koliko će koštati preuzimanje ovog novog asistenta. Takođe, treba imati na umu da je u pitanju specijalizovani asistent koji se odnosi isključivo na Disney ekosistem. Drugim rečima, on vam neće čitati vesti, ili kontrolisati uređaje u pametnom domu – za to će i dalje biti neophodna Alexa.

AI asistent za decu

Disney asistent je prvenstveno namenjen deci, kao njihov „magični drugar“, kako ga je Disney nazvao. Asistent ima različite glasove, pa osim Mikijevog glasa, mogu da se čuju glasovi karaktera iz Pixar-ove produkcije, Ratova zvezda i Marvela. Takođe, može da reprodukuje muzičke teme inspirisane filmovima i tematskim parkovima. Navedeno je da novi glasovni asistent ima programirano više od 1.000 različitih interakcija. A ako posedujete Echo uređaj sa ekranom, postoje i vizuelni elementi koji će se pojavljivati na njemu.

Pročitajte i:  Amazon: Kad vas AI "pisci" imitiraju

Ovo je tek početak. Iz kompanije su najavili da će vremenom dodavati nove opcije ili obezbeđivati nove funkcionalnosti Disney aisstentu.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , ,