Zebra

Effaclar Spotscan – tehnologija u službi nege kože

Brend La Roche-Posay predstavio je inovativnu metodu analiziranja akni i drugih nepravilnosti na koži, uz pomoć aplikacije koju pokreće veštačka inteligencijaEffaclar Spotscan, o čemu je bilo reči ranije na našem sajtu. Brend je u saradnji sa dermatolozima uvrstio u aplikaciju više od 6.000 fotografija muškaraca i žena sa različitim tipom kože i stepenom izraženosti nepravilnosti, na osnovu kojih daje personalizovanu analizu i savete za negu kože.

Akne pogađaju oko 80% tinejdžera i oko 40% odraslih osoba širom sveta, a zanimljiva je informacija da godišnje Google zabeleži više od 600 miliona Internet pretraga u vezi sa rešenjima za borbu protiv akni. Sa Effaclar Spotscan-om, svima koji se bore sa nepravilnostima lica biće omogućen stručan savet, analiza i preporuka nege, što je posebno važno imajući u vidu da samo pet do deset odsto svetskog stanovništva ima pristup profesionalnom dermatologu.

„Effaclar Spotscan je savršen primer kako veštačka inteligencija može da pomogne lekarima, ali i pacijentima u unapređenju zdravlja“, ističe dr Brigitte Dréno, načelnica odseka dermatologije Univerzitetske bolnice u Nantu, koja je blisko sarađivala sa ekspertima u polju moderne tehnologije kako bi se aplikacija razvila. „Uz pomoć aplikacije, pacijenti mogu da prate napredak koji inače možda ne bi primetili, pošto svoje lice posmatraju iz dana u dan. Ovo ih motiviše da se pridržavaju preporučene rutine“, dodaje Dréno.

Pročitajte i:  Neuralink: Majmun koji voli video igre

Kako funkcioniše Effaclar Spotscan?

Prvi korak je da posetite aplikaciju sa sajta rs.spotscan.com i uslikate tri selfija – anfas, levi i desni profil. Nakon toga, ove fotografije se analiziraju da bi se odredio stepen izraženosti nepravilnosti od 0 do 4+. Ukoliko je rezultat veći od broja 2, aplikacija preporučuje konsultaciju sa dermatologom. Posle analize, Spotscan preporučuje personalizovanu Effaclar rutinu nege i savete za negu kože, a osim toga, omogućuje i uvid u očekivane rezultate uz pomoć pre/posle simulatora i praćenje poboljšanja kože tokom godine.

Nakon uspešnog lansiranja My UV Patch-a, o kom smo već pisali na pcpress.rs sajtu, koji koristi visoko razvijenu tehnologiju da bi upozorio na opasnosti boravka na suncu, Effaclar Spotscan je dodatni iskorak brenda La Roche- Posay u korišćenju veštačke inteligencije zarad stvaranja boljeg života osetljive kože i veće dostupnosti informacija o pravilnoj nezi i zdravlju kože.

Rešenja za masnu kožu sklonu aknama

Aplikacija pomaže ljudima da bolje razumeju svoju kožu, dok brend za njih konstantno razvija različita rešenja da ona bude lepa, negovana i zdrava. Sa jedinstvenim znanjem o fiziologiji kože, La Roche-Posay razvio je i profesionalnu liniju rešenja koja preporučuju dermatolozi, prilagođenih svakom profilu masne kože – Effaclar. Ova linija proizvoda čini EFFACLAR penušavi gel za čišćenje, Serozinc tonik u spreju, EFFACLAR DUO [+], a EFFACLAR DUO [+] UNIFIANT, Effaclar Duo (+) SPF30 , a dodatne informacije o proizvodima iz ove linije možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,