BIZIT 2022

Effaclar Spotscan – tehnologija u službi nege kože

Brend La Roche-Posay predstavio je inovativnu metodu analiziranja akni i drugih nepravilnosti na koži, uz pomoć aplikacije koju pokreće veštačka inteligencijaEffaclar Spotscan, o čemu je bilo reči ranije na našem sajtu. Brend je u saradnji sa dermatolozima uvrstio u aplikaciju više od 6.000 fotografija muškaraca i žena sa različitim tipom kože i stepenom izraženosti nepravilnosti, na osnovu kojih daje personalizovanu analizu i savete za negu kože.

PCPress.rs Image

Akne pogađaju oko 80% tinejdžera i oko 40% odraslih osoba širom sveta, a zanimljiva je informacija da godišnje Google zabeleži više od 600 miliona Internet pretraga u vezi sa rešenjima za borbu protiv akni. Sa Effaclar Spotscan-om, svima koji se bore sa nepravilnostima lica biće omogućen stručan savet, analiza i preporuka nege, što je posebno važno imajući u vidu da samo pet do deset odsto svetskog stanovništva ima pristup profesionalnom dermatologu.

„Effaclar Spotscan je savršen primer kako veštačka inteligencija može da pomogne lekarima, ali i pacijentima u unapređenju zdravlja“, ističe dr Brigitte Dréno, načelnica odseka dermatologije Univerzitetske bolnice u Nantu, koja je blisko sarađivala sa ekspertima u polju moderne tehnologije kako bi se aplikacija razvila. „Uz pomoć aplikacije, pacijenti mogu da prate napredak koji inače možda ne bi primetili, pošto svoje lice posmatraju iz dana u dan. Ovo ih motiviše da se pridržavaju preporučene rutine“, dodaje Dréno.

Pročitajte i:  Murf, startup za sintetički govor, daje glas kreatorima sadržaja svih veličina

PCPress.rs Image

Kako funkcioniše Effaclar Spotscan?

Prvi korak je da posetite aplikaciju sa sajta rs.spotscan.com i uslikate tri selfija – anfas, levi i desni profil. Nakon toga, ove fotografije se analiziraju da bi se odredio stepen izraženosti nepravilnosti od 0 do 4+. Ukoliko je rezultat veći od broja 2, aplikacija preporučuje konsultaciju sa dermatologom. Posle analize, Spotscan preporučuje personalizovanu Effaclar rutinu nege i savete za negu kože, a osim toga, omogućuje i uvid u očekivane rezultate uz pomoć pre/posle simulatora i praćenje poboljšanja kože tokom godine.

Nakon uspešnog lansiranja My UV Patch-a, o kom smo već pisali na pcpress.rs sajtu, koji koristi visoko razvijenu tehnologiju da bi upozorio na opasnosti boravka na suncu, Effaclar Spotscan je dodatni iskorak brenda La Roche- Posay u korišćenju veštačke inteligencije zarad stvaranja boljeg života osetljive kože i veće dostupnosti informacija o pravilnoj nezi i zdravlju kože.

PCPress.rs Image

Rešenja za masnu kožu sklonu aknama

Aplikacija pomaže ljudima da bolje razumeju svoju kožu, dok brend za njih konstantno razvija različita rešenja da ona bude lepa, negovana i zdrava. Sa jedinstvenim znanjem o fiziologiji kože, La Roche-Posay razvio je i profesionalnu liniju rešenja koja preporučuju dermatolozi, prilagođenih svakom profilu masne kože – Effaclar. Ova linija proizvoda čini EFFACLAR penušavi gel za čišćenje, Serozinc tonik u spreju, EFFACLAR DUO [+], a EFFACLAR DUO [+] UNIFIANT, Effaclar Duo (+) SPF30 , a dodatne informacije o proizvodima iz ove linije možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,