Top50 Glas publike

Efikasnija državna uprava uz domaći softver

U sredu, 25. juna, predstavljen je ASEPA Correspondence Management (CM), softver koji su razvili srpski inženjeri kompanije Asseco SEE,za koji kažu da jedno od najsveobuhvatnijih sistemskih rešenja za upravljanje dokumentima u javnom sektoru.

assecoOvo rešenje dobitnik je nagrade za najinovativniji softver na IT sajmu u Las Vegasu, a Vladan Atanasijević, član UO Aseko SEE Srbija, rekao je da su pri njegovoj izradi vodilo računa o najsavremenijim globalnim trendovima u ovoj oblasti, ali i realnim potrebama na lokalnom nivou. “Posebna pažnja posvećena prilagođavanju standardima koji se primenjuju u Evropskoj uniji”, rekao je on.

Predstavljanju ovog rešenja prisustvovao je i Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Za stabilizaciju ekonomskog i privrednog stanja u državi, jedan od važnih preduslova jeste jačanje uloge informacionih tehnologija, zbog toga je značajan primer ove uspešne IT kompanije koja razvojem naprednih softvera u našoj zemlji omogućava da se domaća pamet izveze u Evropu i svet“ , izjavio je ministar Ljajić.

Milan Janković, direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL), gde se ASEPA CM već uspešno primenjuje, reko je da je zahvaljujući rešenju ASEPA CM komunikacija sa institucijom javnog sektora olakšana.

“Radni procesi u potpunosti su automatizovani, uz istovremeno podizanje obima i kvaliteta usluge. Efikasnost i bezbednost čuvanja dokumenata takođe su značajno povećani upotrebom ovog rešenja“, rekao je Janković.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,