TrendMicro

Elden Ring dobija svoju GameBoy verziju

Elden Ring je poznat po svom bogatom otvorenom svetu, ali je upravo pretvoren u 8-bitni avanturistički remake koji je na prvi pogled neverovatan. Napravio ga je korisnik Reddita Shintendo, koji je pokazao rani demo set u Elden Ringovoj kapeli iščekivanja. Tamo se Tanished suočava sa zloglasnim šefom Grafted Scion (i opet gubi). Igra je i dalje prilično gruba, ali hvata duh igre zajedno sa nostalgičnim osećanjima Game Boy ere.

PCPress.rs Image

Za sve fanove stare Game Boy konzole

Stil animacije kotrljanja predstavlja poklon autora, a glavni lik radi odlična rolanja kroz teren baš kao u originalnoj igri. U međuvremenu, „pritisnite dugme B za napad“ i drugi ekranski odzivi su čisti povratni pozivi za Game Boy. Takođe beleži stil bitke iz legendarnih GB naslova kao što je Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Shintendo je objasnio da je remake napravljen korišćenjem GB Studio 3.0 i rekao da će se moći igrati na stvarnom hardveru. On namerava da objavi demo do kraja maja na Itch.io, istoj prodavnici u kojoj se nalazi Bloodborne PC remake koji je predstavljen kao PS1 naslov.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: