Electronic Arts otkazao EA Play Live 2022

Još od 2016. godine, Electronic Arts tradicionalno početkom juna, u okviru E3 Expo-a, održava svoj EA Play Live događaj. Na njemu su predstavljali većinu svojih najvećih gaming naslova za naredni period. Međutim, ove godine se to neće desiti, jer je EA zvanično otkazao ovaj događaj.

ea play live

Umesto toga, kompanija će se fokusirati na održavanje manjih događaja fokusiranih na pojedinačne igre. Iz EA je tim povodom objavljeno saopštenje u kome se navodi da ne žele da sve svoje naslove najave u jednom danu. Time će se ostaviti prostora različitim gaming studijima koji posluju u okviru EA, da prate svoj ritam izdavanja, a ne da pokušavaju da se uklope u EA Play Live tajming.

Ovakva odluka nije iznenađujuća, jer je i prošle godine događaj izmešten iz E3-a, i održan je nekoliko nedelja nakon njega. Razlog za to je što su u EA smatrali da pod okriljem E3 Expo-a, uprkos činjenici da mogu da imaju veliku posetu, nisu dobijali dovoljno publiciteta. Izdvajanjem u poseban događaj to je rešeno, a „razbijanjem“ na više manjih događaja obezbediće se dugotrajnije medijsko prisustvo, ali i bolji fokus javnosti na pojedinačne igre.

Izvor: Kotaky

Facebook komentari: