Top50 Glas publike

Električni motocikli počinju uskoro sa proizvodnjom

Kompanija Curtiss Motorcycles, objavila je planove da će svoj koncept električnog motocikla nazvan Zeus uskoro prebaciti u redovnu proizvodnju. Ovaj proizvođač motocikala upravo je objavio dva nova prototipa Zeus motora, Cafe i Bobber. Šta možemo da očekujemo od ovih moćnih elektro-dvotočkaša?

Električni motocikli uskoro počinju sa proizvodnjom

Ova dva prototipa su unapređeni modeli u odnosu na prethodne varijante i donose veću autonomiju vožnje (450 km), kao i bolje ubrzanje (2.1 sekunde od nule do 100 km/h). Ovu snagu obezbeđuje električni motor od 140 Kw, a želja im je da naprave najbrži motocikl u serijskoj proizvodnji. Inače, Curtiss u svojoj Advanced Technology diviziji sam razvija baterije, motor i tehnologije, što im omogućava da optimalno iskoriste sve potencijale.

Curtiss Zeus
Curtiss Zeus – Bobber

Da li će električni motocikli zameniti klasične modele?

Modeli prikazani na slikama nisu finalni, jer im nedostaju neke sitnice neophodne za vožnju na ulicama, kao što su retrovizori ili mesto za tablice. To nam ukazuje da će motocikli koji će se naći u prodaji verovatno doživeti neke kozmetičke izmene. Najavljeni Zeus motori mogu se očekivati u masovnoj proizvodnji tokom 2020. godine.

Pročitajte i:  DHL naručio 2,000 električnih dostavnih vozila od kompanije Ford

Električni motocikli su naredni korak u razvoju vozila nove generacije. Ipak, pitanje je koliko će moći da se izbore sa letećim automobilima koji će se možda sklapati baš u Srbiji. Tu je naravno i pitanje koliko će biti ugodno voziti električne motocikle i da li će se ljubitelji motora zainteresovati za ove nove tihe gospodare puteva.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,