TrendMicro

Električni trotinet sa solarnim punjačem

Britanski startup Bo, predstavio je svoj električni trotinet koji može samostalno da se puni, bez povezivanja na električnu mrežu. Naime, ovaj trotinet koristi sunčevu energiju za punjenje, preko posebnog dock-a koji kombinuje solarne panele i bateriju. Na taj način punjenje ovog trotineta će za vlasnike biti potpuno besplatni.

bo e

Bo E, kako se ova stanica za punjenje zove, visoka je 1.5 m, a široka 0.5 m, a dizajnirana je tako da bude postavljena sa spoljne (osunčane) strane kuće.  Ideja je da tokom dana, preko solarnih panela dopunjava svoju internu bateriju, na koju kasnije može da se priključi Bo M električni skuter, koji će se dopuniti preko noći. Ova stanica je povezana i na Internet, pa vlasnik može u svakom trenutku i sa bilo koje lokacije da prati stanje punjača.

Kompanija kaže da je punjač veoma energetski efikasan i da tokom dana može da u potpunosti napuni svoju bateriju od 2 kWh, što znači da će verovatno biti moguće da se ona iskoristi za punjenje više trotineta pre nego što se isprazni. Ceo sistem, trotinet i punjač, koštaće oko 2.400 dolara. A pošto će oni stajati napolju, kompanija je obezbedila i specijalni bezbednosni sistem koji zaključava trotinet dok se puni, kao i veoma glasan alarmni sistem, u slučaju pokušaja nasilnog otvaranja tog sistema.

Očekuje se da će Bo M trotineti biti dostupni do kraja godine, dok će se Bo E solarni punjači pojaviti u trećem kvartalu sledeće godine. Do tada, trotineti će moći da se pune na tradicionalan način, priključivanjem na gradsku električnu mrežu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *