N Central domination

Elektronske fakture od sada validne i bez potpisa i pečata

Vlada Srbije je danas donela odluku da računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže potpis i pečat.

PCPress.rs Image

U cilju postizanja bržeg, jeftinijeg i efikasnijeg poslovanja, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku bez upotrebe pečata i potpisa.

Objašnjenjem je definisano da pravna lica i preduzetnici mogu izdavati fakture u papirnom ili elektronskom obliku, s tim da novost predstavlja činjenica da više nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku. Elektronska faktura je validna bez potpisa i pečata, ne mora da se štampa niti da se šalje poštom. Takođe, nije potrebno ni stavljanje otiska pečata na eventualno odštampan dokument kako bi se smatrao validnim.

„Ušteda novca, papira i vremena znači brže, efikasnije i racionalnije poslovanje, u skladu sa savremenim standardima”, istakla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Izvor: RTS

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Startup klinika: Kad kažem remote...
SBB

Tagovi: , , ,