Top50 Glas publike

Elon Mask više nije predsednik Tesle!

Elona Maska će skupo koštati pisanje po Twitteru. Neočekivano brzo i strogo, američke vlasti su drakonski kaznile milijardera.

PCPress.rs Image

Predsednik Tesle Elon Mask – više nije predsednik! Nakon tvitova koji su okarakterisani kao mešetarenje, Masku je preostalo samo da se dogovori sa tužilaštvom kako bi spasao donekle svoju poziciju. Naime, Elon Mask je navodno pregovarao sa Saudijcima o prodaji Tesle, obećao prosperitet i na kraju se sve ispostavilo kao jedna velika prevara. Kazna je i stigla jer nema nikakvog dokaza da je prodaja dogovorena, kao što je tvrđeno.

Po ovom dogovoru, koji tek treba da bude odobren od strane tužilaštva, Mask i kompanija Tesla će morati da izdvoje po 20 miliona dolara (ukupno 40), ali to nije sve. Ono što je najvažnija disciplinska mera je udaljavanje Maska sa mesta predsednika odbora Tesle. Kako je ipak reč o dogovoru a ne sudskoj presudi, Musk je izvukao neke benefite za sebe.

Pročitajte i:  Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Šta Elon Musk dobija dogovorom?

U roku od 45 dana na mesto predsednika moraće da se postavi nova osoba. Što se tiče Maska, on neće smeti da se vrati na ovu poziciju naredne tri godine. Pored toga, Tesla će morati da postavi dva nezavisna direktora koja će nadgledati njegovu komunikaciju, kako ne bi došlo ponavljanja situacije. Ipak, nije sve izgubljeno za poznatog milijardera.

Po ovom dogovoru, Mask ne mora da se javno izvini zbog tvita u kojem najavljuje da je obezbedio sredstva za privatizaciju. Ono što je mnogo važnije Elonu je da će moći da ostane CEO kompanije, pa čak i član odbora, iako će biti više nadgledan. Kad se pažljivije analizira dogovor, Mask ne gubi mnogo jer ionako nije bitno na kojoj se poziciji nalazi jer se on pita za sve. Što se tiče novčanog dela kazne, ni to nije neki problem za ovog milijadera. Sve u svemu, Elon je odlično prošao, pod uslovom da sud odobri dogovor sa tužilaštvom.

Pročitajte i:  Elon Mask raspustio Upravni odbor Twittera

Ipak, ovo nije jedina tužba sa kojoj se susreće osnivač Tesle. Nedavno je javno blatio jednog od spasilaca dece na Tajlandu, a imao je i prilično neobičan nastup u radio emisiji kada je u programu uživo konzumirao marihuanu.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,