PC Press Hosting 2020

Elon Musk: Budućnost Tesla funkcija za potpuno autonomnu vožnju

Elon Musk je nedavno najavio da bi Tesla funkcija u koju se danas uloži nekoliko hiljada dolara korisnicima jednog dana mogla da se isplati, te im donese zaradu od čak 100 hiljada dolara.

Ulaganje u budućnost…Elon-a Musk-a

U pitanju je opcija za potpuno autonomnu vožnju u Tesla vozilima, koja trenutno košta sedam hiljada dolara. Već od 1. jula bi cena trebalo da se popne na osam hiljada, a očekuje se da u budućnosti i dalje raste. Sistem trenutno nije ni blizu potpuno autonomnoj vožnji, ali dolazi u paketu sa kompjuterom i kamerama koji će se koristiti kada vozila budu postala potpuno autonomna. Vozila već mogu da preuzmu ograničenu kontrolu, ali samo uz prisustvo ljudskog vozača, a ime koje ukazuje na „potpuno autonomnu vožnju“ označeno je kao dezinformacija, posebno nakon saobraćajnih nezgoda čiji su uzrok bile upravo autonomne funkcije.

Cena funkcije za autonomnu vožnju konstantno raste, a Musk je najavio da će vozila moći da budu više samostalna do kraja 2020. godine, što znači da će korisnike moći da transportuju bez većih ljudskih intervencija. Tom prilikom je dodao da je to još jedan korak ka potpuno samostalnim vozilima, te da će oni koji funkciju pazare na vreme već 2021. od nje moći da imaju koristi. Naime, kada autonomna vozila budu stupila na scenu funkcija bi mogla da košta i do 100 hiljada dolara.

Pročitajte i:  Tesla isporučila preko 90 hiljada vozila uprkos pandemiji

Oni koji na vreme nabave autonomnu funkciju biće u velikoj prednosti, te će ono što su kupili za „tek“ sedam hiljada dolara uskoro vredeti mnogo više. Tako bar tvrdi Musk, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju istina ili tek dobra reklama.

Izvor: Fox News

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.