Top50 Glas publike

Elon Musk kao inspiracija za telefon: Caviar sa solarnim punjenjem

Ruska kompanija Caviar, koja proizvodi prilagođene iPhone modele, te im dodaje zlatne ploče i druge elemente za koje smatra da bi mogli da privuku kupce velike platežne moći, pre nekoliko meseci predstavila je svoju najnoviju seriju, koja prilagođene iPhone modele podiže na potpuno novi nivo.

PCPress.rs Image

Tako je i model Tesla iPhone X privukao pažnju, a zbog ugrađenih solarnih ploča, te cene od oko četiri hiljade dolara. Ime je dobio zahvaljujući solarnom punjenju, te ugrađenoj bateriji na zadnjoj strani telefona koju je inspirisao upravo Elon Musk. Za punjenje uz pomoć Sunca potrebno je oko 30 sati, tako da sistem još uvek nije efikasan, pa uređaj može da se puni i na tradicionalan način, za šta je potrebno tek par sati.

Telefon ima i takozvani PVD (Physical Vapor Deposition) omotač, za koji se koristi materijal koji se sa kućištem spaja na molekularnom nivou i štiti od korozije, te ploču koja uređaj čini otpornim na udarce. Pored kamere se nalazi i zlatna pločica, koja ima dekorativnu funkciju, a stakleno kućište iPhone-a X zamenjeno je titanijumskim, te su ivice presvučene 24-karatnim zlatom.

Pročitajte i:  Šef Twittera u Francuskoj dao ostavku

PCPress.rs Image

Cena prilagođenog uređaja sa 64 GB memorije za skladištenje biće 4.445 dolara, a onog sa 256 GB memorije čak 4.700 dolara. Energija Sunca je još uvek besplatna.

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,