BIZIT 23

Elon Musk kupio kartu za putovanje u svemir

Iako se čini da bi Elon Musk i Richard Branson trebali biti ljuti jedan na drugog jer obojica imaju planove svemirskog turizma, to ipak nije slučaj. Na veliko iznenađenje oni su drugari, a Musk je kupio kartu za svemirski brod Virgin Galactic-a.

Elon Musk kupio kartu za putovanje u svemir.

Musk i Branson ipak nisu ljutiti rivali

Branson je izjavio da je mu je osnivač Tesle prijatelj i predložio je da bi jednog dana mogao da leti na brodu SpaceX. Čak je išao toliko daleko da je tvitnuo fotografiju na kojoj se vidi zajedno sa Muskom. Ipak, ovakvo prijateljstvo ne može se očekivati i od Jeffa Bezosa, koji smatra da je Blue Origin uradio mnogo veći podvig nego Virgin Galactic koji je dotakao samo delić svemira. Međutim, kompanija je kasnije poželela Bransonu dobar let u svemir.

Kompanije Elona Muska i Richarda Bransona nisu baš direktni konkurenti. Virgin Galactic je usmeren prvenstveno na svemirske turiste zadovoljne suborbitalnim letovima. U međuvremenu, SpaceX je svoje turističke napore usredsredio na letove na Mesec i obično nosi skuplji teret u svemir. To ne znači da dva izvršna direktora neće ući u konflikt ako se njihovo poslovanje zaista bude preklapalo.

Pročitajte i:  Elon Musk najavio još jednu AI kompaniju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: