BIZIT 2022

Elon Musk lansira satelit za reklamiranje u svemiru

Nakon što je napravio mrežu Internet satelita, Elon Musk planira da i dalje komercijalizuje zemljinu orbitu. Naime, SpaceX CEO se udružio sa kanadskim startapom Geometric Energy Corp (GEC) u cilju postavljanja reklama u svemir. Prema izveštajima, Musk će finansirati startup s ciljem da se napravi satelit koji će funkcionisati kao bilbord u niskoj Zemljinoj orbiti. Plan je da se ovaj satelit već sledeće godine pošalje u svemir sa SpaceX Falkon 9 raketom. Kada se bude postavio na svojoj poziciji, reklame će mu se bežičnim putem slati sa Zemlje. Satelit je nazvan CubeSat i posedovaće veliki ekran na kome će se prikazivati reklame.

reklama u svemiru

Naravno, ove reklame neće biti vidljive sa zemlje. Kada se postavi u svoju orbitu, reklame na satelitu će biti snimane kamerom postavljenom na nekoj vrsti „selfi štapa“ koji će biti pričvršćen na CubeSat. Video sa te kamere će biti stream-ovan uživo na različitim platformama kao što su YouTube ili Twitch. To će omogućiti svakom ko poželi da vidi sadržaj prikazan na ekranu satelita (i verovatno našu planetu u pozadini).

Pročitajte i:  Elon Musk najavljuje Steam koji radi na Tesli

Osnivač Geometric Energy Corp-a želi da na ovaj način „demokratizuje svemir“, time što će svima omogućiti da se reklamiraju u njemu. Da bi to omogućio, osmislio je automatizovani sistem rezervacije i prikazivanja reklama, koji se zasniva na pet tokena. Svaki od tokena definiše određeni aspekt na reklami – osvetljenje, boje, X i Y koordinate na ekranu, kao i vreme kada će reklama biti prikazana.

Izvor: Gadget360

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,