BIZIT Seminar

Elon Musk nastavlja prodaju Teslinih akcija

Tehnološki milijarder prodao je još 934.091 deonicu Tesle, prema poslednjim finansijskim izveštajima. Deonice su vrede 963,2 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Da li će Musk sakupiti 15 milijardi dolara?

Prošlog meseca, Musk je prodao ukupno 9,85 milijardi dolara akcija Tesle, uključujući 6,9 milijardi dolara koje je prodao 10. novembra i još 1,9 milijardi dolara koje je prodao 15. i 16. novembra. Neke od akcija su prodate delimično da bi zadovoljile poreske obaveze.

Musk je 6. novembra zatražio od svojih 62,5 miliona pratilaca na Twitter-u da odrede budućnost dela njegovog Teslin-og vlasništva. U anketi na Twitter-u, Musk je rekao: „U poslednje vreme mnogo se govori od nerealizovanim dobicima koji su sredstvo za izbegavanje poreza, pa predlažem da prodam 10% mojih Teslinih akcija. Da li podržavate ovo?”

Izvršni direktor je dao ljudima mogućnost da glasaju „da“ ili „ne“ i obavezao se da će se pridržavati rezultata ankete, bez obzira na to kako se ona odvijala. Odazvalo se 3.519.252 ljudi, a 57,9% njih je glasalo za „Da“.

Pročitajte i:  Musk želi da napravi grad za svoje radnike

Bez obzira na rezultate Twitter ankete, Musk bi verovatno počeo da prodaje milione akcija u ovom kvartalu. Zbog toga što se suočava sa poreskim računom koji iznosi više od 15 milijardi dolara.

Musk je ranije rekao da će verovatno prodati „ogromni blok“ svojih akcija u četvrtom kvartalu. Tokom nastupa na Code Conference-u u septembru, rekao je kada mu isteku deonice akcija u Tesli, njegova marginalna poreska stopa će biti i dalje preko 50%.

„Imam gomilu deonica koje ističu početkom sledeće godine, ogroman blok deonica moram prodati u četvrtom kvartalu, moram ili će isteći“, rekao je tada Musk. 

Ostali sadašnji i bivši članovi odbora Tesle, uključujući Robyn-a Denholm-a, Kimbal Musk-a, Ira Ehrenpreis i Antonio-a Gracias-a, takođe su od 28. oktobra prodali akcije Tesle vredne stotine miliona dolara, pošto su akcije kompanije porasle na Nasdaq berzi.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,