BIZIT 2022

Elon Musk objavio da je bilo očekivano povlačenje self-driving beta verzije

Teslin najnoviji self-drive beta softver 10.3 povučen je ubrzo nakon što je objavljen, a izvršni direktor Elon Musk je naveo pojedine probleme na svom tvitu. FSD je navodno vraćen na verziju 10.2, ali neki korisnici su rekli da više uopšte nemaju pristup FSD-u.

Elon Musk objavio da je bilo očekivano povlačenje self-driving beta verzije

Pojačana kontrola prilikom beta testiranja FSD programa

Musk je rekao da je jedan od problema regresija sa skretanjima ulevo, greške u automatskom upravljanju i još mnogo toga. Najnovija FSD verzija 10.3 uvela je niz novih funkcija. To uključuje FSD profile koji omogućavaju vozačima da promene ponašanje vozila prilikom zaustavljanja, promene trake, praćenje udaljenosti i još mnogo toga. Drugi uključuju poboljšanu brzinu puzanja, smanjena lažna usporavanja, poboljšanu procenu brzine prelaska objekata i još mnogo toga.

Međutim, testeri su u nekoliko video snimaka primetili da FSD prikazuje upozorenja o prednjem sudaru uprkos tome što nema očigledne opasnosti, zajedno sa neočekivanim automatskim kočenjem. Elon Musk je tvitovao da se takvi problemi očekuju sa beta softverom, dodajući da je nemoguće testirati sve hardverske konfiguracije u svim uslovima sa internim QA. Povlačenje i Muskovi komentari o javnom beta testiranju sigurno će dodatno pojačati kontrolu FSD programa. NHTSA je već zatražila više podataka od Tesle, rekavši da kompanija treba da se pozabavi osnovnim bezbednosnim pitanjima pre nego što je dalje proširi.

Pročitajte i:  Elon Musk najavio događaj kompanije Neuralink "Show and Tell"

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: