Elon Musk otkrio koliko ima Bitcoina

Popularni milijarder Elon Musk poznat je po svojim električnim kolima Tesla i svemirskom projektu SpaceX. Ipak, ono što se mnogi pitaju je da li poznati vizionar ima Bitcoine i koliko?

Elon Musk otkrio koliko ima Bitcoina

Čovek za koga mnogi kažu da je jedan od najvećih vizionara današnjice, ali i veliki šoumen – ipak je lansirao Tesla automobil u svemir, čini se da nije previše uzbuđen kriptovalutama. Musk je javno podržao ovaj vid elektronskog poslovanja, ali do sada nije objavljivao koliko tačno poseduje Bitcoina. Otkriće je došlo pomalo neočekivano, u okviru odgovora na Twitteru.

Dakle Elon Musk je kriptovalutni siromah iako po interenetu kruže prevaranti koji se predstavljaju kao on. Na Twitteru se pojavio post u kojem Musk navodno traži Ethereum od korisnika, što naravno nije istina. Ipak lakoverni korisnici su slali kriptovalute prevarantima, valjda kako bi pomogli milijardere jer im fali novca. 

Pročitajte i:  Twitter će omogućiti davanje bitcoin bakšiša

Da li je Elon Musk kreator Bitcoina?

Interesantno je da su mnogi teoretičari zavera ubeđeni da upravo Elon Musk stoji iza Bitcoina, tj. da je on misteriozni Satoshi Nakamoto, kreator ove kriptovalute. Oni koji veruju u ovu priču svoje stavove dokazuju činjenicom da je Musk programskog jezika C++. Ovaj jezik se koristi i za SpaceX i Bitcoin. Slučajnost? Elon smatra da jeste demantujući više puta da nema veze sa kriptovalutama. 

Čini se da ovaj milijarder jednostavno ima previše ideje i projekata da bi se bavio i Bitcoinom. Nedavno je izgradio ogromnu bateriju kako bi rešio problem nestašice struje u Australiji, poslao više raketa u svemir, a tu su i Tesla automobili i jedan bacač plamena. To naravno nije sve, kako da zaboravimo najrealnije rešenje za metro u Beogradu.

 

Izvor: CCN

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,