N Central domination

Elon Musk ponovo peti najbogatiji čovek na svetu

Ekscentrični izvršni direktor kompanije Tesla, Elon Musk, tokom ove nedelje postao je peti najbogatiji čovek na svetu, zahvaljujući rastu akcija kompanije u kojoj je CEO.

elon musk peti najbogatiji čovek

Ukupno bogatstvo 74 milijarde dolara

Neto vrednost bogatstva Elona Muska dostigla je tokom nedelje cifru od 74 milijarde dolara, što ga je popelo na peto mesto prema Forbsovoj listi najbogatijih milijardera. Od tog trenutka, akcije kompanije Tesla su malo pale, tako da je Musk trenutno 8. najbogatiji čovek.

Njegovo bogatstvo moglo bi dodatno da se uvećava, jer mu je tokom nedelje odobreno da može da kupi i prodaje akcije Tesle u vrednosti o 2,1 milijardu dolara. U dogovori o plati koju su akcionari odobrili u 2018. godini, Musk je stekao pravo da kupi 1,69 miliona akcija nakon što su akcije ove firme u roku od šest meseci dostigle prosečnu tržišnu dokapitalizaciju od 150 milijardi dolara. Međutim, odbor kompanije za proizvodnju električnih automobila još uvek mora da potvrdi tu opciju. Takođe, morao bi da sačeka nekoliko godina pre nego mu bude dozvoljeno da ih proda.

Pročitajte i:  Elon Musk traži da se blokira Twitter zahtev za ubrzano suđenje

Od početka godine, akcije kompanije Tesla gotovo da su se utrostručile, sa 430 na oko 1,550 dolara. Međutim, zbog Korona virusa, tek se očekuju podaci o prodaji tokom ove godine, pa je realno očekivati da će akcije padati. Elon Musk je pre par meseci tvitovao o tome da je akcija njegove kompanije previsoka, a da on stvara novac samo radi ostvarenja jednog cilja, a to je finansiranje napora za slanje ljudi na Mars.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: