TrendMicro

Elon Musk postao najveći akcionar Twitter-a

CEO Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, vlasnik je 9.2 procenta akcija Twitter-a, nakon što ih je platio 2.89 milijardi dolara. To ga je učinilo najvećim pojedinačnim akcionarem ove kompanije. Inače, on je jedan od najuticajnijih tviteraša, sa više od 80 miliona pratilaca.

musk

Kupovinom do demokratizacije

Do ovoga je došlo samo nedelju dana nakon što je Musk javno kritikovao Twitter da nije dovoljno demokratičan. U anketi koju je tada sproveo, pitao je svoje pratioce da li veruju da se Twitter „rigorozno pridržava“ principa slobode govora kao sredstva od „suštinskog značaja za funkcionalnu demokratiju“. On je tada nagovestio da ima neki plan u vezi Twitter-a, a da će rezultati ankete biti važni za neke dalje korake… Većina pratilaca koji su glasali (oko 70 procenata) odgovorilo je „ne“, a Musk je na osnovu toga odgovorio da ozbiljno razmišlja o razvoju nove društvene mreže.

Sada znamo da je na umu imao nešto drugo. Ispostavilo sa de je više zainteresovan da menja Twiter iznutra. Iako mu 9.2 procenta akcija ne donosi moć da radikalno menja stvari u kompaniji, svakako će mu osigurati veliki uticaj na buduće odluke. Takođe, ovaj potez mu otvara vrata i za povećanje vlasničkog udela u budućnosti. Sada ima dobru poziciju da pregovara sa Twitter-om o kupovini dodatnih akcija u narednom periodu, koje bi mu eventualno obezbedilo i da aktivno i agresivnije utiče na strateške odluke.

Pročitajte i:  Twitter je zatražio od korisnika koji prave snimke ekrana da umesto toga dele twitove

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,