BIZIT 2022

Elon Musk šalje još jedno obaveštenje pokušavajući da raskine Twitter ugovor

Elon Musk je poslao treće pismo Twitter – u u kojem pokušava da prekine svoju akviziciju kompanije vrednu 44 milijarde dolara. Muskov pravni tim naveo je Twitter-ovu višemilionsku otpremninu bivšem šefu obezbeđenja i uzbunjivaču Peiter Zatku kao kršenje sporazuma o spajanju i razlog za okončanje ugovora. Pismo, datirano 9. septembra, poslato je glavnom pravnom službeniku Twitter-a Vijaya Gadde i uključeno je u Twitter-ov podnesak sačinjen od SEC-a u petak .

PCPress.rs Image

Twitter je odgovorio Musk and Co u ponedeljak, 12. septembra, rekavši: „Kao što je bio slučaj i sa vašim navodnim obaveštenjima o raskidu od 8. jula 2022. i 29. avgusta 2022., navodni raskid naveden u vašem pismu od 9. septembra 2022. je nevažeći i nezakonito prema Ugovoru… Twitter nije prekršio nijednu od svojih izjava ili obaveza prema Ugovoru”

Prošlog meseca, Zatko je dospeo na naslovne strane optužujući Twitter da obmanjuje investitore o broju botova na servisu, da nije izbrisao podatke korisnika i da ima lošu bezbednosnu praksu, između ostalog. Mask je reagovao na optužbe, citirajući ih u svom drugom pismu o raskidu ugovora i pozivajući Zatka da svedoči u tužbi. Zatko je trebalo da bude svrgnut u petak.

Pročitajte i:  Twitter i tasteri koji ne rešavaju problem

Svedočenje daje Musku više razloga da odustane od Twittera

Elon Musk je poslao svoje prvo pismo o otkazu u julu, navodeći da ga je Twitter doveo u zabludu o broju botova na svojoj platformi i da mu kompanija neće dati pristup informacijama koje su mu potrebne da donese sopstvene odluke. Ovo je uprkos činjenici da mu je dat pristup API-ju „firehose“ koji sadrži svaki tvit.

Prošle nedelje je Wall Street Journal objavio da je Twitter pristao da isplati Zatku oko 7 miliona dolara pre nego što je napustio kompaniju, u vezi sa izgubljenom kompenzacijom nakon što su on i kompanija mesecima pregovarali o isplati. Muskovi advokati to navode kao još jedan razlog zašto njegov dogovor o kupovini kompanije društvenih medija ne bi trebalo da prođe. Ugovor o kupoprodaji zabranjuje Twitter-u da pruži bilo kakve vanredne otpremnine ili otplate. Prema WSJ nagodba nije naročito čudna, s obzirom da je Zatko bio izvršni direktor koji je napustio kompaniju, ali izgleda da se Musk ne slaže. Da li je Musku zaista dozvoljeno da raskine ugovor, pitanje je suda u Delaveru nakon što je Twitter tužio Maska u julu zbog pokušaja da odustane od dogovora. Kancelarka Kathaleen McCormick već je presudila da će Musku biti dozvoljeno da iskoristi Zatkove navode da podrži svoj slučaj i da će biti „ograničenog“ otkrića u dokumentima u vezi sa izveštajem uzbunjivača. U avgustu je Musk podneo drugo obaveštenje o raskidu, pozivajući se na originalne izveštaje.

Pročitajte i:  Twitter tuži Elona Muska zbog pokušaja odustajanja od akvizicije

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.