Top50 Glas publike

Elon Musk traži da se blokira Twitter zahtev za ubrzano suđenje

Elon Musk je podneo zahtev protiveći se zahtevu Twitter-a za ubrzano suđenje zbog njegovog plana da raskine ugovor vredan 44 milijarde dolara za kompaniju društvenih medija.

PCPress.rs Image

Muskovi advokati, u dokumentima koji su podneseni Sudu u Delaveru, rekli su da treba odbaciti „neopravdan zahtev“ Twiter-a da se slučaj spajanja požuri na suđenje za dva meseca.

To je najnoviji potez u onome što obećava veliki pravni obračun između Twitter-a i Musk-a. Kompanija sa sedištem u San Francisku nastoji da reši višemesečnu neizvesnost za svoje poslovanje dok Musk pokušava da odustane od dogovora zbog, kako kaže, problema sa „spam botom“ na Twiter-u

Twitter je tužio Musk-a zbog kršenja ugovora o kupovini platforme društvenih medija, tražeći od suda u Delaveru da naredi najbogatijoj osobi na svetu da završi spajanje po dogovorenoj ceni od 54,20 dolara po akciji. Kompanija je zatražila da suđenje počne u septembru jer ugovor o spajanju sa Muskom prestaje da važi 25. oktobra

„Twitter-ov iznenadni zahtev za varp brzinom posle dva meseca prevlačenja i zamagljivanja je njegova najnovija taktika da se istina o neželjenim nalozima zataška dovoljno dugo da se optuženi na železnici zatvore“, navodi se u Muskovom podnesku.

Pročitajte i:  Twitter i funkcija prevencije samoubistava

Muskovi advokati su tvrdili da je spor oko lažnih naloga i naloga za neželjenu poštu od suštinskog značaja za vrednost Twitter-a i izuzetno intenzivan za činjenice i stručnjake. Rekli su da će za otkrivanje biti potrebno dosta vremena i zatražili su datum suđenja 13. februara naredne godine ili kasnije.

Paket finansiranja duga koji su banke obavezale za Muskovu akviziciju ističe u aprilu 2023. To znači da ako suđenje počne u februaru i ne završi do aprila, posao bi mogao propasti.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,