Endava ponudila akcije na Njujorškoj berzi

Kompanija Endava (NYSE: DAVA) je obeležila inicjalnu javnu ponudu i početak trgovanja na Njujorškoj berzi u petak, 27. jula, trgovanje svojim akcijama pod berzanskom oznakom „DAVA“.

PCPress.rs Image

John Cotterell, generalni direktor kompanije Endava, je u pratnji članova tima viših rukovodilaca kompanije u petak, 27. jula, objavio početak trgovanja na Njujorškoj berzi (Opening Bell®). Inicijalna javna ponuda predstavlja značajnu etapu u 18-godišnjem postojanju kompanije Endava. „Današnji dan označava početak nove faze za našu kompaniju i nastavićemo da gradimo poslovanje zasnovano na našem osnovnom cilju da kreiramo okruženje i kulturu koji stvaraju uspeh, tako što ćemo voditi računa o našim kupcima kao pojedincima i omogućiti našim ljudima da budu najbolji što mogu“, rekao je Cotterell.

PCPress.rs Image

Endava je pružalac IT usluga  i u svom poslovanju primenjuje pristup pod nazivom „Od imaginacije do proizvodnje“ i pruža usluge korišćenjem distribuiranog agilnog razvoja softvera na velikim projektima. Kompanija ima više od 4.700 zaposlenih u razvojnim centrima, koji se nalaze u dve zemlje članice EU (Rumuniji i Bugarskoj), tri centralnoevropske zemlje (Makedoniji, Moldaviji i Srbiji) i četiri zemlje Latinske Amerike (Argentini, Kolumbiji, Urugvaju i Venecueli). Pored toga, kompanija ima prodajne kancelarije locirane blizu klijenata u četiri zapadnoevropske zemlje – Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Spotify će potrošiti milijardu dolara za otkup sopstvenih akcija

Tagovi: , , , , ,