BIZIT 2022

Engleska uvela mogućnost studiranja eSport-ova

eSport industrija je veća nego što je ikada bila, sa prognozom analitičara da će do kraja godine dostići 900 miliona dolara tržišne vrednosti, ali ne možemo baš da dozvolimo tinejdžerima da nastave posao u svojoj izabranoj industriji bez kvalifikacija formalnog obrazovanja, zar ne? Kako se roditelji oko toga ne bi više uzrujavali, Univerzitet u Stanfordu je od ovog septembra pokrenuo prvi eSports programa u Velikoj Britaniji. Trogodišnji kurs na osnovnim studijama (BA (Hons)) je više okrenut na usmeravanje učenika ka poslovanju i upravljanju to jest organizaciji eSport događaja. 

PCPress.rs Image

Kurs, koji košta 9.250 funti godišnje, fokusiraće se na poslovanje eSporta, gde će studenti učiti kako da ugoste i promovišu događaje, te grade onlajn zajednice, prenosi BBC. Prva godina će biti više uvod u industriju i kulturu eSportova. U naredne dve godine studenti učestvuju progresivno u većim i komercijalnim događajima, uče o upravljanju zajednicom, pravnim stvarima i onome što je potrebno za izgradnju eSport brenda. Naravno, biće i malo igranja između svega toga. Imaće mogućnost da biraju između šest takmičarskih društava za igranje i stipendije za najperspektivnije igrače. Veliki deo trogodišnje diplome biće organizacija događaja, a od učenika se očekuje da će održati veliki događaj u svojoj trećoj godini.

Pročitajte i:  Crvena zvezda brani titulu League of Legends šampiona

Stipendije za posebno talentovane igrače nisu neuobičajene, a mnogi univerziteti sada imaju zvanične eSport timove. Diplome vezane za ovu industriju su retke, te je Univerzitet u Stafordu verovatno pionir sa ovakvim kursevima u Velikoj Britaniji, a možda i šire, jer nudi različite programe u sferi razvoja video igara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,